15 πράγματα που δε θα σου πει κανείς για το γάμο – και μερικά ακόμα

 

Όσο πιο γρήγορα το προγραμματίσετε από τη στιγμή που θα ληφθεί η απόφαση, τόσο καλύτερα.

 

 

Αν δεν είχες σκεφτεί ποτέ πράγματα όπως “θέλω το νυφικό μου να είναι ίσιο μακρύ 3,5 μέτρα με μπόλικια νταντέλα στο μπούστο και από πίσω να έχει ντραπέ, στολίδια από χρυσοκλωστή και ένα εξάρτημα από τον πρώτο μετροπόντικα της Αθήνας” ή “θέλω η μπομπονιέρα να περιέχει 9 κουφέτα, πουγκί από οργάντζα και ένα καρτελάκι με στίχο από τραγούδι του Νίκου Κουρκούλη (προ 2005) τυπωμένο σε χαρτί craft”, τότε θα δυσκολευτείς πολύ να αποφασίσεις τι σου αρέσει (γιατί δεν θα ξέρεις γενικά τι σου αρέσει σ’ αυτά).

 

Αν βέβαια το πάρεις χαλαρά και δεν το κουράσεις πολύ όταν διαλέγεις προσκλητήρια, μπομπονιέρες, λουλούδια και τα τοιαύτα, τότε το αποτέλεσμα ικανοποιεί πληρέστερα τις προσδοκίες σου.

 

Δεν υπάρχει χαρούμενο γεγονός που να μη συνεπάγεται υπέρμετρο άγχος, το οποίο να εκφεύγει του ελέγχου σου κατά περιπτώσεις – κι αυτό χωρίς να σε νοιάζει απαραίτητα για λόγους αγνής ματαιοδοξίας, για να βγεις π.χ. “η πιο όμορφη νύφη” (εξάλλου η πιο όμορφη – γενικότερα – είναι η Αμάλ Αλαμουντίν, όλοι το ξέρουν αυτό).

 

Αν είσαι άνετος, όλες οι συνεργασίες βγαίνουν πιο εύκολα, αρκεί και οι υπόλοιποι να είναι επαγγελματίες.

 

Πάντα υπάρχουν 2-3 άνθρωποι χωρίς τους οποίους όχι γάμο δεν θα έκανες, ούτε μπάρμπεκιου στον κήπο. Για τη δική μας περίπτωση, η Σοφία και η Ελένη είναι μερικοί από αυτούς.

 

 

Το συναισθηματικό roller coaster όταν περιμένεις να κάνεις την τελική πρόβα του ρούχου σου (ξαναλέω, όχι για να επιβεβαιώσεις ή να μάθεις για πρώτη ότι θα βγεις όμορφη, αλλά για να δεις ότι σου ταιριάζει αυτό που διάλεξες) είναι επιπέδου “περιμένω αποτελέσματα Πανελλαδικών και πέφτει συνέχεια το WiFi στο σπίτι” (στην εποχή μου μαθαίναμε τις βάσεις από την τηλεόραση, τώρα επικαλούμαι την τεχνολογία για να πιάσουμε και τη νεολαία).

Όταν, βέβαια, έχει αναλάβει να ντύσει τον γαμπρό ο πιο στιλάτος φίλος σου, δεν έχεις κανένα άγχος. Γιώργο, ❤

 

Πάντα θα βρεθεί ένας από τους προμηθευτές του γάμου (με την ευρύτερη έννοια η λέξη “προμηθευτές”) που θα διαθέτει ταυτόχρονα πολύ καλό προϊόν και τη χειρότερη υπηρεσία που έχεις δει ποτέ (όχι μετά την πώληση, κατά τη διάρκειά της και ιδίως αν πρόκειται για e-shop ελληνικό).

 

 

“Εύκολη νύφη” δε σημαίνει “πρόχειρη νύφη” ή “νύφη που δεν σκέφτεται τον καλεσμένο”. Σημαίνει τη νύφη που θέλει όλοι (μαζί με την ίδια) να διευκολυνθούν κατά τον σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός πλάνου μιας εκδήλωσης.

 

Ό,τι σου αρέσει πρώτο είναι συνήθως αυτό στο οποίο θα καταλήξεις.

 

Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι “ναι, αλλά η κουνιάδα της συμπεθέρας του περιπτερά μας έκανε πέρυσι τον δικό της γάμο και είχε φέρει καλαχόες από το Βορειοανατολικό Σουδάν και τέτοια ομορφιά δεν έχεις ξαναδεί σε στολισμό και μήπως να αλλάζαμε τις λεβάντες της Προβηγκίας τελικά”, το πιθανότερο είναι να πάθεις νευρική κρίση για κάθε, μα κάθε, ένα από τα εκατό πράγματα που πρέπει να σκεφτείς και να αποφασίσεις.

 

 

Η προετοιμασία στο σπίτι μπορεί να είναι πιο αγχωτική κι από την αναμονή για τεστ εγκυμοσύνης (ή τη μεγάλη επιστροφή του Σαρμπέλ στο τραγούδι, αναλόγως τον άνθρωπο). Μια καλή πλέιλιστ, μια κομμώτρια και μια μακιγιέζ που έχεις ήδη δοκιμάσει και ταιριάζεις μαζί τους ως άνθρωπος είναι ό,τι χρειάζεσαι για να μη σκεφτείς τίποτα που μπορεί να σε τσιτώσει. Εγώ είδα ξανά και το 3ο μέρος του Νονού όσο περίμενα να έρθουν – το έχω γούρι σε όλες τις μεγάλες στιγμές της ζωής μου, θέλω να βλέπω τον Τζόι Ζάζα να παίρνει αυτό που του αξίζει και να ελπίζω ότι η Μαίρη Κορλεόνε ΑΥΤΗ τη φορά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

 

Χρειάζεσαι ένα τετράδιο για να σημειώνεις τα πάντα και, για όταν πάθεις το κλακάζ και δεν μπορείς να σημειώσεις/ κάνεις τίποτα, έναν άνθρωπο να σ’ αγαπάει και να το κάνει αντί για σένα.

 

Οι κουμπάροι σου είναι οικογένειά σου πολύ καιρό πριν αποκτήσουν αυτόν τον τίτλο, απλά το καταλαβαίνεις τότε. Καρδούλες σε Ιοκάστη, Νέστορα και Βασίλη ❤

 

Η πιο κουραστική, αλλά και γεμάτη περίοδος πριν το γάμο είναι αυτή που μοιράζεις τα προσκλητήρια και βγαίνεις κάθε βράδυ (insert σήμα της νίκης και ένα μπουκάλι Aperol).

 

Κανείς δεν πιστεύει ότι χρειάζεσαι και ένα multi και ένα μίξερ χειρός όταν τους απαντάς στην ερώτηση “εγώ τι να σου πάρω”. Ακολουθεί στάνταρ η ερώτηση “μωρή σαν τη θειά θα έρθω με τη σακούλα του Κωτσόβολου έξω από την εκκλησία” και η απάντηση “θέλω να κόβω κρεμμύδι κάθε μέρα και να σε θυμάμαι”. Ευχαριστούμε, Βιβή, που πίστεψες σε εμάς ❤

 

Όταν έχεις βρει΄15 χρόνια πριν το ιδανικό τραγούδι πρώτου χορού και το προτείνεις σε κάθε ζευγάρι φίλων που παντρεύονται και σου λένε “μπα όχι, θέλω κάτι πιο μοντέρνο/ διαφορετικό/ αλατισμένο/ να ακούγεται ο κουρκουμάς” τελικά το χορεύεις εσύ και ξενοιάζεις.

 

 

Τελικά το τραγούδι εισόδου χρειάζεται για να δώσει κάτι μικρό δικό σου στην όλη διαδικασία – γιατί τι είναι ένας γάμος αν όχι ο συγκερασμός των αναφορών του παρελθόντος/ παρόντος σου με το projection του ιδεατού σου μέλλοντος (Μαρούσκα, σημείωνε).

 

Σε περίπτωση που βγάλετε έρπη, μετά τα ειδικά χάπια, η βαζελίνη είναι φίλος σας, αλλιώς η πληγή θα κλείσει όταν με το καλό το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνει κυβέρνηση.

 

Γενικά η βαζελίνη είναι φίλος σας στο πλαίσιο της τελετής, καθώς όπου έχει ραφές το παπούτσι και απλωθεί από μέσα, δε σε χτυπάει καθόλου. Όταν είναι ώρα να βάλεις τη βαζελίνη στα πόδια σου, καλό είναι βέβαια να μην το πεις όπως εγώ, δηλαδή “ρε Μυρτώ, θα μου βάλεις λίγη βαζελίνη στα πόδια μην βάλω εγώ τα χέρια μου στο βάζο και μετά πιάσω το νυφικό και κάνω κώλο το σατέν”. Μυρτώ και Δημήτρη, καρδούλες ❤

 

Την καλύτερη συμβουλή για να συνηθίσω τα τακούνια έδωσε η Κατερίνα: “φόρα τα και κάνε στατικές δουλειές, κάτσε να σιδερώνεις”. Γενικά αν “ταλαιπωρήσεις” τα πόδια σου με πιο ψηλά τακούνια από αυτά που θα φορέσεις στο γάμο λίγες μέρες πριν, μετά τα δικά σου τα αισθάνεσαι σα μπαμπακένια σύννεφα, σαν όταν πρωτοφόρεσες Nike Air.

 

Πάντα υπάρχει μια θεία που, μόλις ολοκληρωθεί το μυστήριο, θα αρπάξει τον παπά να του συστηθεί και να του πει τι ωραία που τα έκανε όλα.

 

Όπως είπε και η Σοφία, “ο παπάς μάς βγήκε bro”.  Άσε που μου έδινε κουράγιο ότι θα τα καταφέρω με το μάξι έτσι όπως τον έβλεπα με το δικό του το ριχτό.

 

Επίσης, οι μισοί ταξιτζήδες της Αθήνας μπερδεύουν τον Άγιο Αθανάσιο του Θησείου με τον Άγιο Αθανάσιο του Ψυρρή, δηλαδή which are the chances, άνθρωποι.

 

Πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά ότι θα ετοιμάσεις βαλίτσα εκστρατείας (*εικόνα trooper να μαζεύει από σιδερένιο τραπέζι κραγιόν, περίγραμμα, υγρό φακών*) και θα στην κουβαλάει/ προσέχει από τη στιγμή που θα φύγει από το σπίτι σου πριν το γάμο μέχρι να τελειώσει το γλέντι. Χαριτίνη & Κωνσταντίνε, ❤

 

Ο παππούς μου άρχισε να μου λέει “τι τα θες βρε παιδί μου τα βαψίματα” (από καθαρά υπαρξιακή/ μανιχαϊστική προσέγγιση – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό – το έθεσε αυτό) και η γιαγιά μου πρέπει να του έκανε βαθούλωμα στη γάμπα από τα (διακριτικά) κλωτσίδια.

 

 

Είναι ΦΟΒΕΡΗ η στιγμή που ο ντιτζέι βάζει το αγαπημένο σου τραγούδι όταν μόλις έχει ανάψει το κέφι και έχεις αντοχή να ουρλιάξεις και να τρέξεις πίσω στην πίστα ενώ είσαι στο δρόμο για κατούρημα και να τα σπάσεις ΟΛΑ.

 

Επίσης, είναι φοβερή η στιγμή να χορεύεις με δικούς σου ανθρώπους τραγούδια εποχών που σε έχουν καθορίσει ως άνθρωπο.

 

Ποτέ δεν ξέρεις αν η κουνιάδα σου θα φύγει από το μαγαζί του γάμου χωρίς παπούτσια γιατί θα τα έχει δανειστεί η πεθερά σου και δεν θα της κάνει κανένα ζευγάρι από αυτά που θα έχεις ρεζέρβα, γιατί εκείνη είναι ψηλή κοπέλα, ενώ εσύ ένα μέτρο κι ένα μίλκο.

 

Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι οι φίλοι σου προσπαθούν επί βδομάδες να φέρουν στο γάμο σου την Άντζελα Δημητρίου και τελικά αυτό δεν καθίσταται εφικτό διότι θα τραγουδήσει Σαββατοκύριακο στη Μύκονο, αλλά φροντίζει να σου στείλει ευχές. Γιώργο, Θέτις, Ειρήνη, Γιώτα, Μαργαρίτα, Νικολίνα, Δανάη, Δήμητρα Γ, Δήμητρα Ν., Δημήτρη, ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ και μαργαρίτες να μαδάει ❤

 

Την εβδομάδα του γάμου χρειάζεται πάντα ένας άνθρωπος για να σας βοηθάει στις δουλειές, να κάνει τον μεταφορέα, να υποδέχεται κόσμο, να κανονίζει εξόδους για τους επισκέπτες από άλλες πόλεις, να ξέρεις ότι θα είναι εκεί ακόμα και για να αναλάβει το μακιγιάζ σου, βρε αδερφέ, κι αυτός στη δική μας περίπτωση ήταν ο κουνιάδος μου. Απόστολε, ❤

 

 

Ο Gelfish Attack κάνει τις πιο ωραίες τούρτες στο σύμπαν.

 

Όλα μα όλα μπορούν να βγουν όμορφα και όπως έλεγε και η Αλέκα “κι αυτό βγαίνει από μέσα μας” *μάτι λέιζερ*.

 

 

 

Τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορείς να γνωρίζεις εκ των προτέρων, παρά μόνο με ποιον άνθρωπο θέλεις να μοιραστείς την ίδια ζωή. Κι αυτό από την πρώτη στιγμή που τον βλέπεις μπροστά σου ❤ 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.